Er du førstegangskøber? Få eBoligadvokats gode råd til boligkøb

19 oktober 2020
Camilla Skøtt

Det er nemt at komme galt afsted, når man skal købe hus for første gang, og det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i spillereglerne, inden man indleder jagten på drømmeboligen. Er du nysgerrig, så læs med her.

Umiddelbart lyder det som en smal sag af købe hus; det er bare noget med at kontakte en ejendomsmægler, finde drømmehuset, underskrive købsaftalen og flytte ind. Færdig slut. Eller hvad? Hvis du spørger eBoligadvokat, er der mere i det end som så – og det gælder uanset om du skal købe hus til dig selv, til dine børn eller til dine forældre.

Som udgangspunkt er der mange rådgivere, du bør alliere dig med under din handel, fortæller advokaten – det gælder først og fremmest: Bankrådgiver, ejendomsmægler, byggeteknisk rådgiver og boligadvokaten.

I denne artikel kommer vi ikke nærmere ind på de tre førstnævnte, men efter billedet tager vi et kig på, hvad du får hjælp til, når du hyrer en boligadvokat til dit boligkøb.

Det hjælper boligadvokaten med

Når du har fundet din drømmebolig og er klar til at byde på den, er det ved at være på tide at hente boligadvokaten ind i kampen.Her får du hjælp til at gennemgå sagens dokumenter fra ende til anden, og det er essentielt, da mæglere har det med at love guld og grønne skove, selvom du måske er ved at købe skrot og muddermarker.

Inden du underskriver købsaftalen er det altså en god idé at gennemgå sagen med en boligadvokat, så du sikrer dig, at du ved, hvad du køber. Hvis der er fejl og mangler, som kræver nedslag i prisen, fortæller advokaten det, og så kan enten du eller advokaten vende tilbage til mægler med en forklaring på, hvorfor I ønsker at handle billigere end først antaget. 

Som udgangspunkt bør du altid vælge en boligadvokat, der er certificeret gennem Danske BOLIGadvokater – så er du sikret en god service og høj kvalitet.

Flere Nyheder