Hvad har tape og forruder med hinanden at gøre?

21 juli 2020
Lotte Hindsberg

Umiddelbart virker det ikke som om at tape og forruden på en bil har noget til fælles, men en hver bil burde have en rulle tape som en del af standardudstyret. Tapen skal bruges når uheldet er ude og der sker et stenslag i forruden.

Et stenslag er noget stort set alle bilister kommer ud for. Det kan endda ske flere gange kort tid efter hinanden og andre gange sker det ikke i årevis. Årsagen til dette er at det sjældent er ens egen skyld og man kan ikke kan gøre så meget for at undgå det.

Det er der imidlertidig når og hvis det sker. Som nævnt start med at sætte et stykke tape over revnen. Det mindsker muligheden for at revnen arbejder videre og revnen bliver endnu større. 

Reparation eller udskiftning 

Om det er muligt at nøjes med at få ruden repareret eller om ruden skal udskiftes afhænger ofte af hvor stor revnen er. Det er derfor at tapen er så vigtig. Er revnen mindre end en 2 kr. kan et autoværksted i Viby reparere revnen. Det er både nemmere, hurtigere og langt billigere at reparere ruden. Det tager omkring 20 min fra start til slut at lime og tørre limen ved hjælp af UV varme. Efterfølgende er ruden så god og sikker som den var før.

Er reven større og det ikke er muligt at reparere skal ruden udskiftes. Start med at undersøge om din bilforsikring dækker. Nogle gør men ikke alle. Det tager 1-2 dage at få udskiftet ruden, især hvis autoværkstedet skal bestille en original reservedel hjem.

Det er vigtigt at du sikre dig at det er en original reservedele, da din bil ellers kan midste værdi og du kan have svære ved at sælge den på et senere tidspunkt. Nogle værksteder tilbyder at udskifte ruden hjemme, så du ikke skal ud og køre med en ødelagt rude.

Flere Nyheder