Kom i alkoholbehandling for dit misbrug

06 april 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Føler du at dit alkoholindtag har taget et omfang, som er blevet for stort, og du har svært ved at mindske det, kan du kontakte et misbrugcenter og få hjælp der. Det er gratis og i første omgang anonymt. Du kan starte med en råd og vejledning samtale og i nogle tilfælde er det nok at få ideer til, hvordan man kan mindske ens indtag af alkohol. 

I andre tilfælde er det desværre ikke nog og man skal i en reel alkoholbehandlng. Det kunne f.eks. være hos stien behandlingscenter alkoholbehandling. Nogle gange er døgnbehandling den rette og i andre tilfælde skal der en indlæggelse til.

alkoholbehandling

Holistisk behandling

Tidligere troede man at en afgiftning og et glas antabus var nok, til at komme et misbrug til livs. I dag ved man at et misbrug er langt mere komplex. Det betyder at ved siden af den fysiske afgiftning, som måske og måske ikke indeholder antabus. En danske opfindelse tilbage i halvtredserne. I dag ved man, at det også er nødvendigt at kigge på de bagvedliggende årsager til misbruget, hvis man vil misbruget til livs.

Det er også vigtigt at have fokus på tiden efter endt behandling. Mange misbrugere er ensomme og keder sig, da de har sagt farvel til deres tidligere liv og venner og er der ikke noget andet der kan træde i stedet, er der stor sandsynlighed for at de vender tilbage til gamle vaner og venner af ren og sker ensomhed. Vennerne har typisk selv et misbrug.

Af den årsag tilbyder misbrugcenteret aktiviteter der hjælper en misbruger med at forblive ædru. Lige fra at underholdning til at finde en ny bolig eller et job. Der arbejdes også på at få kontakt til familien, hvis der er behov for det. Der er større sandsynlighed for at forblive ædru, hvis familien bakker op om behandlingen. 

Flere Nyheder