Malerfirma i Søborg: Få de bedste ansatte

06 august 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er mange måder, at man kan få det bedste ud af ens medarbejdere i et givent malerfirma i Søborg, som er vores eksempel i denne artikel.

Det skal således ikke handle om at motivere dem fra dag til dag, hvilket selvfølgelig også er nødvendigt, uanset om man så har en dårlig sag som ansat, som chefen måske ikke kan se, eller man er inde i en dårlig periode eller føler, at arbejdet bliver trivielt – det kan ske for selv de bedste.

Her skal det handle om, at man klæder de ansatte bedst muligt på, så de kan holde til branchen i længst mulig tid.

Og det er sådan set ikke sådan noget med, at det er smart at træne, spise sundt, cykle på arbejdet med videre. Selvom dette da er værd at tage med, så er det også personlige ting, som man selv som medarbejder skal føle sig motiveret til at gøre en indsats for.

Firmaet kan foreslå noget ting, men det skal ikke være tvang, da man som malerfirma så overtræder ens beføjelser for, hvad man kan tillade sig at gøre.

Det er jo vigtigt, at medarbejderne ikke føler, de er på arbejde hele døgnet rundt, medmindre dette er en del af deres jobbeskrivelse.

Men der er noget andet, som man som firma kan foreslå eller tilbyde medarbejderne, hvis de nu mangler det.

Og det kan være kompetencer.

Det er ikke så meget det med, at det kan være en god idé at sende medarbejderne på opfølgende kurser, så de er inde i det aktuelle med arbejdet, så de ikke falder bagud i processen, hvilket også er en god investering i medarbejderen.

Det er ganske enkelt sådan noget med, at specielt i malerbranchen ser man nogle folk, der er kommet ind i faget uden at være faglærte.

Sådan kan man fortsætte hele livet og stadig have arbejde, men det mest sikre er at have en uddannelse at falde tilbage på, så man kan vise det frem for en fremtidig arbejdsgiver eventuelt.

Og det er både, om det er som maler eller andet – opfordr medarbejderen til at færdiggøre eller gennemføre en uddannelse, da det kommer dem til gode i længden.

Flere Nyheder