Plakater skaber liv på væggen

09 december 2020
Pia Nielsen

Plakater skaber ikke alene liv på væggen, de giver dybde, farve og stil til indretningen. Og så kan du bruge dem på flere måder – med og uden rammer. Vælg plakater i hjemmet for den fleksible indretningsløsning.

Dybde og fokuspunkt

Uanset om du vælger plakater i store eller små størrelser, og om du hænger dem op med såkaldt elefantsnot eller sætter dem i ramme, så har de en god effekt i indretningen. En plakat giver dybde til væggen, det vil sige, at du får noget at kigge ind i – og det gælder både plakater med fotos og med 2D motiver.

En anden funktion, som du opnår med plakater er, at de skaber fokuspunkter i indretningen. Fokuspunkter er de områder i et rum, der tiltrækker blikket. Naturlige fokuspunkter er lys – herunder lamper og vinduer – men med plakater kan du også vælge at eksempelvis væggen over sofaen bliver fokuspunktet i stuen.

Hvilken type plakat skal du vælge?

Blandt det store udvalg af plakater, der findes på markedet, kan det være svært at vælge, hvad der har den bedste effekt i dit hjem. Skal du gå efter 2D eller fotoplakater? Og hvilken størrelse skal du vælge?

Effekten ved 2D kontra fotoplakater

2D motiver på plakater er ofte replikaer af kendte kunstværker eller tegninger. Fordelen ved disse typer plakater er, at du kan få smukke motiver, som alle kender, men til en billigere pris.

Fotoplakater giver mere dybde end 2D plakater og kan fungere som et alternativ til et vindue. Denne type plakater er gode at sætte direkte på væggen, så de får effekt af et fototapet.

Hvilken størrelse?

Store plakater kan fungere som et billigere alternativ til tapeter, men du kan selv gøre en plakat større ved at opsplitte den i eksempelvis 4 eller 8 lige store rammer.

Vælger du små plakater bør du placere dem et sted, hvor du ses på tæt på. Eksempelvis i gang, hvor du går forbi med kort afstand.

Flere Nyheder