Proteinpulver – hvad, hvornår og hvordan?

Proteinpulver

Protein er det stof, der er med til at opbygge og vedligeholde kroppens muskelmasse. Protein får du gennem din kost. Det findes i bl.a. kylling, bønner, mandler og fisk. Får du for lidt protein, kan du supplere dit indtag med proteinpulver. Da protein er en af kroppens vigtigste byggesten, er det vigtigt, at man inkorporerer proteinholdige fødevarer i sin kost. Konsekvensen af for lidt protein er bl.a. tab af muskelmasse. Men bare rolig, spiser du en varieret kost, er du ikke i fare.

Proteinpulver kan dog være en fordel, hvis du styrketræner meget. Ved hård, fysisk træning, vil den ekstra mængde protein hjælpe med at opbygge dine muskler. Pulveret kan indtages før eller efter træning, og kan blandes op med eksempelvis vand eller mælk. Derudover kan proteinpulver blandes i alt fra smoothies, havregrød, hjemmelavet is og meget mere. Proteinpulver indeholder protein fra forskellige kilder, herunder valle og kasein. Derudover finder du proteinpulver i mange forskelige smagsvarianter. Se mere her www.only-approved.dk.

Skal ses som et tilskud

Proteinpulver er nemt og bekvemt at have med på farten. En proteinshake kan give en mæthedsfornemmelse, som kan være en fordel i forbindelse med en hår omgang styrketræning. Dette kan dog også være en ulempe. Proteinpulver skal ses som et tilskud og ikke et decideret måltid eller en erstatning af de naturlige proteinkilder, du får gennem varieret kost. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i, hvad der sker med kroppen i forbindelse med træning, hvorfor du ønsker at bruge proteinpulver, samt generelt indtage en sund og nærende kost.

Proteinpulver bruges ikke kun af elitesportsfolk og folk der styrketræner, men bruges også som tilskud til ældre mennesker. Det er især når ældre bliver indlagt og ikke har særlig stor appetit, at man bruger proteinpulver. Dette skyldes at mangel på appetit fører til øget fysisk skrøbelighed og tab af muskelmasse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *