To typer af brændsel til opvarmning af dit hjem

19 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Der findes mange forskellige typer af brændsel, om kan bruges til opvarmning i dit hjem. Det kan være svært for dig at vælge hvilken en type, som du skal bruge til dit hjem. Det har vi hjulpet dig med i dette indlæg. Her vil vi komme omkring to forskellige typer af brændsel, som du kan bruge.

 

 

Træpiller

Træpiller er et godt alternativ til kul, gas eller olie. De er en miljøvenlig måde at opvarme dit hjem på, og de holder også længere. Træpiller er oftest lavet på restprodukter fra træindustrien. Det er bl.a. savsmuld eller spåner, som de er lavet af. Træpiller kan du bruge til træpillefyr eller træpilleovn. Træpiller er ikke forurenende – hvilket er en af de bedste grunde til at bruge dem. Træpiller brænder meget rent og producerer kun små mængder aske, som er let at bortskaffe. Ud over at være en god måde at opvarme dit hjem på, kan træpiller også fås til en overkommelig pris. Der er ingen tvivl om, at dette er en af de bedste typer af alternative brændstoffer. 

Du kan finde forhandlere af træpiller ved at skrive,” træpiller i Esbjerg“, hvis du bor i det område. 

 

Træbriketter

Træbriketter er lavet af rester af bark fra træindustrien, hvor de er blevet presset sammen til en fast struktur. Træbriketter brænder godt og er også CO2 neutral. Træbriketter kan således stå alene som brændselskilde uden behov for særligt udstyr som f.eks. en brændeovn. Træbriketter fremstilles ofte af affaldstræ fra træindustrien. Træbriketter giver også mindre røg end træstammer, og de brænder også længere. Dog brænder de ikke så rent, som f.eks. træpiller.

Der findes også forskellige typer af varmeanlæg, hvor du kan bruge træpiller eller træbriketter, f.eks pillekedler, brændeovne og pejse. Træpiller og briketter er et godt alternativ til fossilt brændsel, som du hurtigt kan opvarme dit hjem med minimal risiko for røg.

Flere Nyheder