Vælg den rette hund som passer til din livsstil

27 maj 2020
Astrid Pedersen

Når du skal vælge hund, bør du kigge på din livsstil, og vælge en hund der passer hertil på den måde kommer både du og hunden til at trives bedst.

Hvilke hunde egner sig til lejlighed?

Bor du i en lejlighed, skal du som minimum lufte din hund i snor tre gange daglig. På den måde kan hunden besørge og få sin daglige motion. Ideelt bør du bruge mere tid på at motionere hunden, da især større hunde har behov for en del mere aktivitet. Hvis du hverken har tid eller overskud dertil bør du vælge din nye hund derefter, og gå efter en mindre hunderace af typen selskabshund.

Find den rette hund til livet på landet

Måske tænker du ikke det er noget problem at vælge en hund som egner sig til at bo på landet. Men faktisk bør du vælge med omhu – især hvis hunden skal løbe frit omkring.

Det er en god idé at vælge en hunderace med et godt temperament, som ikke har tendens til at komme i slåskamp med andre som betræder dens territorium. En hund kan risikere at pådrage sig diverse sygdomme, for eksempel rabies, fra ræve eller grævlinger hvis den kommer i karambolage med disse. Nogle terrier racer kan finde på at angribe dit fritgående fjerkræ. Og visse typer jagthunde vil have svært ved at undertrykke deres medførte instinkt hvilket kan føre til skader på vildtet i området.

Du bør derfor vælge en hunderace som ikke viser disse tilbøjeligheder. Jagtinstinktet ligger selvfølgelig latent i alle hunde, men vælger du for eksempel en golden retriever frem for en hønsehund mindsker du risikoen for at det går galt. Optimalt set bør du selvfølgelig indhegne et område af din grund som hunden kan bruge til udfoldelse – og så føre den i snor eller line når I er uden for dette område.

Find en uddybende tjekliste til køb af hund på vores-dyr.dk

Flere Nyheder